BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, 3 December 2008

nay ho!(selamat petang!)

hari ni baru laa boleh bukak blog. semalam ana tak pegi mane2 tapi ari isnin lepas, ana pegi makan Haagen Dazs. pergh.. giler sedap.. harga nyer pun sedap. family ana order satu set aiskrim yang siap serve kek comel, buah, biskut ngan 2 cawan coffee. nak tau harga nyer brape?
satu set tu pun harga nyer hks150, kira2 rm 75. family ana terkejar-kejar nak pegi sana lepas makan malam sebab nyer dia bagi tempoh masa dari pukul 12 tgh hari sampai 8 mlm.

semalam abi ana and adik2 pegi Discovery bay but abi ana panggil nama singkatan nyer Disco. every week abi ana pegi sana untuk mengajar ''ibu2'' indonesia yang menetap di sana. di sana pantai nyer jernih siap boleh nampak anak2 ikan. kat seberang laut pulak boleh nampak Disneyland hotel. kebanyakan nyer orang2 putih yang tinggal kat situ. nak tau tak? penduduk kat sana tak dek kereta pun. dia orang just guna pengangkutan awam atau golf cart jer.. kalau ada peluang ana nak jugak tinggal satu malam kat sana.. tapi abi ana kata boleh main jer kat sana.. how dissappointed cause hari tu satu ibu kasi kita orang duduk sana. kata nyer temankan anak nyer, Hana main2 kat sana.. Hana pun satu,hyperaktif sangat. sekejap ada kat sane, sekejap ada kat sini. nak cakap ngan dia pun susah. kena cakap inggeris. terbelit-belit lidah nak cakap ngan dia.. huhuhu.. tu laa padan muka ana. tak biasakan diri cakap inggeris. lain kali kalau gi sana, ana nak cubalah cakap banyak2 ngan si Hana tu.. wish me luck..

kepada yang celebrate birthday hari ni, happy birthday especially to Nadzirah. i really miss u like orang gilak. dah tua dah Nadz ye.. tetibe ana teringat waktu kat ABIM dulu. jap jap. ana nak ketawa dulu. hahahaha.... ok ok dah lega dah.. ni pasal nadz berlakon jadi ibu tunggal kat bilik penginapan ari tu. ape yek name dia? eh, beja! ko ingat tak? markona ke joyah ha? sampai sakit2 perut aku ketawa time tu. kih kih kih... program bersamamu yang kita anjurkan ari tu memang sesuaikan, beja? semua nyer terlibat tapi.. ana tak ingat peranan ana. ape yek? ahh.. ana dah lupe dah... memang ana ni ada short term memori, so jangan marah ye, girlz.. hehehe..

ehm.... sampai sini jer lah dulu. nanti ana tulis lagi ape yang terjadi dalam hidup ana kat sini.. cho gin a (bye bye)...

1 comments:

n a b i l a h said...

ahah.
ili, kau ingatkan aku balik.
program bersamamu yg mmg funny habis.
nadz gne name markonah.
lakonan tu spontan je.
si raudhah punye idea.
n ta sangke yg bole jd best.
mmg gelak guling2 aku time tu.
haha.
n i miss that moment.