BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, 29 November 2008

Selamat berkenalan!!

Assalamualaikum..

Kepada orang yang baru mangenali atau dah mengenali diri ana, ana ucapkan selamat berkenalan. Kepada kawan2 ABIM yang baca blog ni, ana rasa rindu sangat kat korang. Especially classmate 3 Ibn batutah batch 2007. korang semua apa kabar ya? sehat ke? Tahun depan kita semua akan menduduki SPM. Huh! Rasa berdebar-debar pulak bila tulis perkataan S.P.M. Go Go Chayo!!!

Ana sekarang ni kat Hong Kong. Biasa la..tiap2 tahun mesti pegi kat sini sebabnya ayah kerja kat sini sebagai Pegawai Dakwah. Maybe dah 8 kali pegi kat sana. Ana sekarang ni rasa dah boring pegi sini. hehehe... sebabnya sekarang ni x ada banyak duit nak pegi shopping.

Tapi, sekarang ni ramai orang Malaysia dah melawat ke sini. Selalunya nampak dia orang lunch kat Islamic Union, bangunan yang sama tempat ayah ana kerja. Ana tengok kat sini dah makin banyak restoran halal kat sini even kat Hong Kong Airport ada yang serve makanan halal. Hem.. nama restoran tu Popeye. Tempat tu agak tersorok, so, kena lah rajin tanye orang yek!

Tempat yang ana paling rasa seronok ialah Ocean Park. Alaa.. macam kat Genting Highland tu...
mesti ramai yang terfikir kalau pergi Hong Kong mesti pergi ke Disneyland. Ana dah ke sana, tapi ana rasa letih nak berbaris panjang2 semata-mata nak main permainan budak2. Memang lah rasa seronok bila nampak karakter2 kartun ada kat mana2 je dan boleh tangkap gambar ngan dia orang especially Minnie mouse ngan Chip & Dale. Comel betul!! apakan daya hati ana ni lebih suka kan permainan yang mencabar dan membuatkan ana rasa seronok nak main berkali-kali macam roller coaster ngan The Abyss. Ana main roller coaster ngan The Abyss sampai 2 kali, sebab bila main rasa macam tengah terbang.

Hish, kacau betullah orgil sorang ni. Sibuk jer nak tulis dia punye post. ok lah. sampai di sini jer lah dulu.. wassalam..

2 comments:

n a b i l a h said...

ili sayang !
ana rindu anti.
heee.
t8 care !

Ili Afifah said...

I hate you..!!
kite putus hubungan..
I dah ade calon laen..
SAYONARA..